Бързи рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
752055

Подлучени тиквички

1 кг по-големи тиквички
олио
1 чаена лъжичка сол
1 кафена чаша брашно
1/2 кофичка кисели мляко
1 глава чесън
1 връзка копър.

 Тиквичките се измиват, остъргват се, измиват се отново и се нарязват на по-дебели кръгли парчета - около 1 см, за да станат по-сочни, а се спестява и време при пърженето. Посоляват се, разбъркват се, за да се осолят всички парчета, и се държат най-малко 30 мин наклонени, за да се отцедят. Пържат се в силно сгорещено олио, като всяко парче предварително се овалва в брашно. Щом се зачервят, се обръщат. Ако огънят е много силен, той се намалява. Когато олиото намалее така, че тиквичките започнат да се пържат на сухо, веднага се долива още, без съдът да се свали от огъня. Поднасят се със смес от кисело мляко и чесън, която се приготвя по следния начин: Чесънът се счуква и се смесва с киселото мляко, щипка сол и копър. Бърка се, докато стане на каша. Киселото мляко може да се замени с оцет.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
с тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft