Подобрена празена чорбица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Подобрена празена чорбица
Подобрена празена чорбица
admin
Добавена от: admin
15168
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 стръка праз
1 кафена чаша масло или олио (може и смес от двете)
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
половин връзка накълцан магданоз
сол на вкус
черен пипер

Празът се почиства от грубите листа и се наситнява добре. Запържва се в тенджерка в предварително загрятото олио/масло (или смес от двете). Щом се задуши добре и омекне, се добавя брашното и се бърка, докато се запържи и то. Яйцата се разбиват  с леко затопленото прясното мляко, след което се прибавят на струйка към празената смес, като се бърка непрекъснато. Супата се овкусява със сол, черен пипер на вкус и нарязания магданоз. Оставя се да поври с подправките, докато се сгъсти, след което се снема от огъня. Поднася се топла, по желание - с лъжица кисела сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft