Постна погача Торнадо

вход през zajenata.bg
Постна погача Торнадо
admin
Добавена от: admin
14230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл минерална вода
100 мл олио
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
600 гр. брашно
40 гр. прясна мая
100 гр. маргарин
50 гр. сусам
50 гр. маково семе

В хладка вода сложете захарта, маята и чаена лъжичка брашно, и оставете една минута, за да се активира маята. След това я смесете с олиото и солта, и с брашното омесете меко тесто. Оставете да втасва на топло. След като втаса, разделете тестото на три топки. Всяка топка разточете на кора с размери 25х50 см. 
Първата кора се намазва с маргарин и се поръсва със сусам. 
Втората кора се разточва с размерите на първата и се поставя върху нея. Намазва се с маргарин и се поръсва с мак. 
Третото топче се разточва със същия размер и се слага върху другите две - леко се прокарва точилката върху така наредените кори, за да се слеят корите. 
С нож се нарязват ленти с дебелина 1 -1,5 см, като единият им край не трябва да е разрязан до края. 
След това започнете да навивате тестото откъм неразрязания край до върха, след което завийте в кръг. 
Оставете да втаса, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и печете още 20 минути.

Забележка:
Ако не желаете да ползвате маргарин, може да намажете корите с палмово масло. Ако не постите, най-добре използвайте чисто краве масло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft