Постна яхнийка с грах и картофи
    
    
     
                
            
                16 Април 2013
            
            
            107843
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 г грах
500 г картофи
2 глави лук
100 г мазнина
сол
черен пипер
по щипка джоджен и чубрица
1 с.л. (10 г) доматено пюре
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнината. Доматеното пюре се разрежда с 1 ч.ч. (200 мл) вода и се прибавя към лука. Когато заври, се добавят грахът, нарязаните на едро картофи и подправките. Долива се вода, колкото е необходимо за да се покрие ястието. Вари се на умерен огън.
Готовата яхния се поднася с нарязан магданоз или копър.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








