Постни кифли с мармалад

вход през zajenata.bg
Постни кифли с мармалад
admin
Добавена от: admin
18538
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. брашно
500 мл. газирана минерална вода
200 мл. олио
2-3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
1 кубче прясна мая (40гр.)
250гр. маргарин

В половин чаша топла вода и 1 чаена лъжичка захар се поставя маята с 3-4 ч.л. брашно да шупне. Разбърква се и пак се оставя да втаса. 
Замесва се средно меко тесто от брашното, олиото, водата, останалите съставки и втасалата мая. Оставя се на топло да почива и при това няколко пъти премесва. Разделя се на 4 части. Всяка част се разделя на по 8 топки, от които се разточват питки, подреждат се една върху друга и се мажат с маргарин, като осмата питка се поставя най-отгоре без да се маже. Купчинката се натиска леко и се поставя настрана.

Процедурата се повтаря с останалите топки. От купчинките се разточва по-голяма кора и се разрязва на 8 триъгълника.

В края на всеки се слага по малко от плънката (мармалад по избор) и се навиват кифли. Нареждат се в тава за печене, намазана с малко маргарин. Отавят се да втасат хубаво покрити, но на не много горещо място, за да не се разтопи маргаринът. Тъй като са постни, не се намазват с нищо, а направо се поставят в предварително загрята фурна (250 градуса), След известно време температурата се намалява и се допичат до зачервяване.

От това количество излизат два тави кифлички, които по желание могат да се замразят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft