Какво е Уок тиган и как се използва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Преди започване на пърженето в уока
175291

Преди започване на пърженето в уока

Преди започване на пърженето мазнината (тя трябва да е растително масло, никога краве масло, свинска или гъша мас - ще съсипе уока) се загрява добре, докато леко запуши. Едва тогава продуктите се изсипват в уок един след друг и се обръщат внимателно, без да се бъркат като яхния. Ако ще приготвяте сос, извадете готовите продукти, и от останалата мазнина с добавяне на малко вино, което отделя залепналите върху дъното на уок частици от месо и зеленчуци, ще получите основата на соса. Той се сгъстява с нишесте, обогатява се със сметана или се разрежда с бульон според изискванията на рецептата. Месото може да се върне да се загрее в съда, но в никакъв случай не трябва да се оставя отново да ври в соса си, за да не се втвърди.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft