Прясна домашна паста

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Прясна домашна паста
Прясна домашна паста
admin
Добавена от: admin
8761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г брашно
3 яйца
1 щипка сол
1 яйце за залепване на пастата
150 г извара
сол и черен пипер на вкус 

В брашното се прави кладенче, в което се счупват яйцата и се посолява.

Меси се около 5–7 минути, докато се получи твърдо тесто. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

С точилка се разточват тънки кори.

От тях с помощта на остър нож се изрязват квадрати.

В средата на всеки квадрат се поставя от изварата, овкусена със сол и черен пипер.

Две от страните на всеки квадрат се намазва с разбитото яйце и внимателно се залепва. Пастата се вари 7–8 минути в подсолена вода. Изважда се и се сервира със сос по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft