Шпецле (германска прясна паста)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Шпецле (германска прясна паста)
Шпецле (германска прясна паста)
admin
Добавена от: admin
16136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
5 бр. яйца
сол
150-200 мл хладка вода или мляко

Забърква се тесто от всички съставки. Когато тестото окапва бавно от бъркалката и се точи докато падне, е точно както трябва. Ако е мокро, се добавя брашно, ако е сухо - вода.
Слага се да заври подсолена вода в по-голяма тенджера. Тясна дървена дъска за рязане се потапя във водата и тогава на нея се разстила част от тестото. Дъската се опира на тенджерата и с нож се кълца тестото на тънки ивици направо във водата. Когато изплуват шпецлите на повърхността, се вадят с лъжица на дупки и се кълцат следващите.
Част от брашното може да се замени с грис или да се ползва пълнозърнесто брашно.

Готовото шпецле се поднася, обилно поръсено с настърган кашкавал или със сос по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft