Пухкав кекс по изпитана бабина рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Пухкав кекс по изпитана бабина рецепта
Пухкав кекс по изпитана бабина рецепта
admin
Добавена от: admin
401288
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 средно големи яйца
2 водни чаши захар (250 мл.) 
1/2 ч.ч олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. затоплено леко прясно мляко (не горещо!) 
3 ч.ч. брашно
150 гр. орехи
кората на 1 лимон
1 прахче ванилена захар
пудра захар за поръсване
масло за намазване на формата
 

Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкав и гъст крем. Постепенно се добавя на струйка олиото, като продължава да се бърка. Добавя се прясното мляко и накрая - брашното, смесено с бакпулвера. Трябва да се получи хомогенна смес. Ароматизира се с ванилията и настърганата лимонова кора и най-накрая се прибавят смлените орехи. 
Форма за кекс с дупка се намазва добре с масло. В нея се изсипва кексовото тесто и се пече на 160 градуса с вентилатор или 180 - без вентилатор. По време на печенето вратичката на фурната не се отваря! Необходими са около 30-40 минути, като готовността се проверява със суха клечица. 
Готовият кекс се оставя да изстине леко, преди да се извади от формата. Поднася се наръсен с пудра захар. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft