Пухкав тиквен кейк
    
    
    
                
            
                 1 Февруари 2012
            
            
            55806
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Фурната се загрява на 200 С. Дълбока форма за кекс се намазва с меко масло. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. Жълтъците се разбиват с маслото, пудрата захар и ванилията на пяна. Ако ще се слагат и други подправки, също се добавят сега. Смесват се внимателно жълтъчната и белтъчната маса. Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява върху яйчната смес, бърка се внимателно. Добавя се настърганата тиква, разбърква се добре и се изсипва във формата. Пече се около 70 минути на долна шина. Украсява се след като изстине - с разбита сметана, топинг или по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








