 
                
            1 глава лук (нарязана)
300 гр бяло пилешко месо
1 чаша ориз
3 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
200 мл сметана / крема сирене
малко сол, Вегета, риган, черен пипер
В тиган с малко олио, запържете ситно нарязания лук.

Пилешкото нарежете на парченца и го сложете в тигана със запържения лук.

Измийте добре ориза и го добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер, Вегета и риган.

Загрейте водата и в нея разтворете кубчето бульон. Добавете постепенно бульона в съда с ориза.

Добавяйте течността на части - щом оризът поеме течността, добавете още бульон - процедирайте така, докато оризът поеме цялата течност. 

Към последната порция бульон добавете сметаната (крема сиренето), разтворете добре и добавете към ориза. Разбъркайте, докато течността се изпари.

Щом водата се изпари, ризотото е готово. Поднесете го топло.



 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








