Пшеничена салата с леща и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Пшеничена салата с леща и картофи
Пшеничена салата с леща и картофи
admin
Добавена от: admin
10274
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. леща
300 гр. жито (пшеница)
300 гр. картофи
160 гр. варена царевица
шафран
1 чушка (жълта или червена) 
200 гр. холандско сирене
зехтин
сокът от ½ лимон
сол
черен пипер

Лещата се задушава и се отцежда от водата. Житото също се сварява, изстудява се и се прецежда. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, поръсват се с малко шафран и се варят на пара. Чушката се почиства от семките и се нарязва на ивички. Сиренето се нарязва на кубчета и внимателно се разбърква с житото. Към тази смес се прибавят царевицата, чушката, картофите и лещата. Подправя се със зехтин, лимонов сок, сол и пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft