Пълнени патладжани с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пълнени патладжани с гъбен сос
Пълнени патладжани с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
12310
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана
50 г гъби
120 г сос бешамел
1 с. л. настърган кашкавал
2 с. л. олио
10 г масло
1 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол 

Патладжаните се измиват, разрязват се на две по дължина и се поставят в осолена вода за 10 минути. После се подсушават и се нареждат в добре намазана с олио тавичка. Наръсват се отгоре с олио и се слагат да се пекат 15 мин. в гореща фурна. През това време гъбите се задушават в маслото. Към тях се прибавя сосът и се оставя да се задушават на слаб огън. Половинките патладжани се издълбават с лъжица и вътрешността им се смачква на пюре, което се прибавя към гъбите. Наръсва се със сол и черен пипер и с тази смес се пълнят патладжаните. Отгоре се наръсват с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft