Вкусни рецепти с чушки

вход през zajenata.bg
291820
Пълнени чушки с месо

Пълнени чушки с месо

Продукти:
500 г смляно месо
10-12 бр. (750 г) чушки
1/2 ч.ч. (100 г) ориз
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
2-3 глави (150 г) кромид лук
2-3 бр. (150 г) домати
2 бр. яйца
2 с.л. (20 г) брашно
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
1/2 ч.л. (3 г) червен пипер
магданоз
черен пипер
сол

Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Прибавят се последователно очистеният и измит ориз, червеният пипер, доматите, настъргани на ренде, 1 кафена чашка топла вода и месото. Сместа се посолява, разбърква се добре и се сваля от огъня, след което се прибавят черният пипер и ситно нарязаният магданоз. Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се пълнят с плънката. Захлупват се с капаче откъм отрязаната дръжка, нареждат се изправени в тенджера, заливат се с 1 ч.ч. топла вода и се варят на тих огън. Ако е необходимо, долива се по малко топла вода. Жълтъците на яйцата се разбиват с киселото мляко, препеченото брашно и малко топла вода или сос от ястието. С получения сос, след като заври, се поливат чушките при поднасянето им.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft