Пълнени ябълки в бекон

вход през zajenata.bg
Пълнени ябълки в бекон
admin
Добавена от: admin
3421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г кайма смес
1 кг (около 4 бр.) ябълки
150 г бекон, нарязан на тънки ленти
50 г шунка
40 г настъргано сирене Пармезан
1 бр. яйце
1/3 ч.ч. бяло вино
зехтин, сол, черен пипер
2 с.л. лимонов сок

Измийте ябълките, почистете и издълбайте внимателно вътрешността им. Залейте ги с лимоновия сок за да не потъмнеят. В тиган сложете каймата да се запържи за около пет минути след което прибавете виното оставете да се изпари и добавете солта и пипера и дръпнете от огъня. Смесете с пармезана, нарязаната на дребно шунка и яйцето. Напълнете с тази смес ябълките. Увийте ги внимателно с бекона на листа така, че да ги покриете от всякъде. Сложете малко зехтин в тавичка и наредете ябълките. Запечете на 180 градуса за около 40 минути. За да проверите дали са готови ябълките набоцкайте с клечка за зъби ако са меки значи са готови. Поднесете ястието още топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft