Пълнено италианско хлебче

вход през zajenata.bg
Пълнено италианско хлебче
admin
Добавена от: admin
16798
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1/2 кубче мая
100 мл хладко прясно мляко
1 ч.л. захар
50 мл олио
1 кг брашно
1 яйце
30 гр сол
300 мл минерална вода

Плънка:

200 гр шунка
400 гр заквасена сметана
400 гр кашкавал
200 гр бяло сирене
200 гр кетчуп
горчица
риган или босилек

Разтворете маята в млякото и добавете 1 чаена лъжичка захар. Върху набрашнен плот пресейте брашното и солта, и направете кладенче в средата. Вътре изсипете сместа с мляко и мая. 
Разбъркайте, след това добавете яйцето, олиото и минералната вода. От сместа замесете тесто - нито меко, нито твърдо. Измесеното тесто поставете в голям найлонов плик, намазан с олио от вътрешната страна (за да не залепне) и го оставете на стайна температура, докато утрои обема си. Щом втаса, разделете го на три части, премесете още веднъж всяка част и я разтеглете до правоъгълник с размери 15 × 25 см. В средата поставете две парчета шунка, върху шунката сметана, след това настърган кашкавал и настъргано сирене. Добавете кетчуп, горчица и подправки по желание. Прегънете тестото по дължина, след това притиснете добре краищата и го прегънете и от другата страна. Върху хлебчето настържете кашкавал и намажете малко кетчуп. Печете на 200 градуса около 15 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft