Какво да сготвя за вечеря с кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнено пиле с кисело зеле
92372
Пълнено пиле с кисело зеле

Пълнено пиле с кисело зеле

1 пиле (1-1,2 кг)
4-5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
150 г гъби
2 глави лук (големи)
250 г ориз
черен пипер на вкус
2-3 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1 кисела зелка (средноголяма)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:

1. Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещеното олио. Добавя се оризът и червеният пипер. Когато оризът стане стъклен, се сипва топла вода и се оствя на тих огън, докато оризът набъбне.

2. След това се прибавят почистените и нарязани на филии гъби, чубрицата и черният пипер.

3. Пилето се почиства добре, измива се и започва да се пълни с плънката. След това се зашива, така че да не изпадне плънката. Вари се за около един час в тенджера с посолена вода.

4. Пилето се слага в средата на глинен гювеч, добавя се предварително нарязаното кисело зеле, подправките, малко вода (около 1 пръст от дъното на гювеча) и се пече около 10-15 минути при температура 180 градуса. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft