Пълнено свинско с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено свинско с шунка и кашкавал
Пълнено свинско с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
58185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сол и прясно смлян черен пипер
парче свинско филе за печене без кост (1 килограм)
4 резена шунка

4 резена швейцарско сирене или сирене Грюер (кашкавал)
3 с.л. олио
2 моркова, нарязани
1 глава лук, нарязана
2 ч.л. брашно
1 чаша бяло вино
1/4 чаша пилешки бульон
2 ч.л. сушена мащерка
225 гр. дребни гъби печурки, разполовени
1/4 чаша кисела сметана
1 с.л. ситно нарязан магданоз
 

Осолете и опиперете свинското щедро от всички страни. Върху твърда повърхност направете 4 равномерни разреза върху месото, на около 3/4 от повърхността, без да прерязвате. Увийте всеки резен сирене/кашкавал с резен шунка и поставете по едно парче във всеки от четирите разреза. Увийте месото с кухненски канап или го затворете с помощта на клечки за зъби. В дълбок съд с дебело дъно (чугунен), загрейте 1 с.л. олио на умерена температура. Бързо запържете вътре свинското руло, така че да се пооцвети равномерно, но без да се разтопи сиренето. Извадете месото настрана.

Сложете морковите и лука в същия съд и ги запържете в остатъчната мазнина, докато лукът стане прозрачен, а морковите омекнат. Прибавете брашното и разбъркайте. Деглазирайте с виното, след това върнете свинското в съда заедно с пилешкия бульон и мащерката. Подправете със сол и пипер. Покрийте и оставете да къкри на бавен огън за 1 час и 30 минути.

Щом месото е готово, извадете го от съда и редуцирайте соса за 5 минути. Междувременно загрейте голям тиган на силен огън, сложете останалата 1 с.л. олио и добавете нарязаните гъби. Объркайте, за да се покрият от мазнината, след това овкусете със сол и черен пипер на вкус. Гответе гъбите докато станат златисти, след това ги прибавете към сгъстения сос. Разбъркайте сметаната в соса. Нарежете печеното и го поднесете залято със соса. Украсете с пресен магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft