 
                
            
	8 кг патладжани
	4.5 кг домати
	2 кг лук
	100 г магданоз
	1 с.л. олио
	150 г захар
	200 мл оцет
	60 г сол
	15 г черен пипер
	5 г дафинов лист
	 
Патладжаните се измиват и обелват. Нарязват се на резени с дебелина 1.5 см, посоляват се и се оставят да престоят 1 час, за да се отдели горчивия сок. След това се измиват, отцеждат, изпържват се до златистожълти и се охлаждат. Лукът се изчиства и се нарязва на кръгчета с дебелина 3-4 мм.Изпържва се в олио до златисто и се охлажда. Доматите се обелват, настъргват се и се варят, докато намалят обема си. След това се добавя изпърженият лук, захарта, солта, оцетът, черният пипер и дафиновият лист. Сосът се вари още 5 минути.
Добре измитите буркани се пълнят с патладжаните, ситно нарязания магданоз и доматения сос. Стерилизират се в продължение на 50 минути.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








