22 рецепти за консервирани готови манджи в буркани

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пържени патладжани с доматен сос
1486911

Пържени патладжани с доматен сос

4 кг патладжани, 6 домата, 3-4 глави лук, 3 връзки магданоз, олио, оцет, захар, черен пипер, дафинов лист, сол

Нaчин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги оставяме, за да се отцеди горчивата течност. След 30 мин овалваме патладжаните в брашно и ги пържим в сгорещено олио, докато се зачервят от двете страни. Нарязания лук задушаваме в олио до омекване. Прибавяме доматите, смлени с машинка. Загряваме до завиране, след което подправяме на вкус със захар, сол, оцет, дафинови листа и черен пипер. След като сосът поври, прибавяме изпържените патладжани. Варим още 5 минути. Накрая поръсваме магданоза и насипваме в буркани. Стерилизираме 60 мин и бързо охлаждаме.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft