Пържоли на фурна с гъбен сос и къри

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пържоли на фурна с гъбен сос и къри
Пържоли на фурна с гъбен сос и къри
admin
Добавена от: admin
124015
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. свински пържоли (бут)
500 гр. гъби
200 мл. течна сметана
1 с.л. брашно
къри
черен пипер
сол
За маринатата:
2 ч.л. горчица
2 ч.л. майонеза
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. спрайт или газирана вода

Свинското месо се нарязва на пържоли и се начуква. Начуканите пържоли се поръсват с къри, черен пипер и сол. От майонезата,горчицата, виното и Спрайта се приготвя марината. В подходящ съд се нареждат пържолите, като се заливат с марината. Маринованите пържоли се оставят да престоят няколко часа или до другия ден.
В тиган с малко олио се запечатват пържолите леко от двете страни и се подреждат в йенска тенджера. В мазнината останала от пържолите се задушават нарязаните гъби (може да се добави и малко сол). Когато гъбите променят цвета си, се прибавя течната сметана и се разбърква добре. След като сместа кипне, се прибавя 1 с.л. брашно, размито в 1/2 ч.ч. вода. Отново се разбърква и с получения сос се заливат пържолите. Полуготовото ястие се задушава във фурната до готовност на 250 С.
Гарнира се по желание с пържени или задушени зеленчуци. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft