Тази рецепта за свински пържоли в ароматен сос, приготвени в глинен съд, предлага перфектната комбинация от сочност и вкусове, която ще зарадва всички любители на традиционната кухня.
Приготвени с грижа и любов, тези пържоли са идеални за семейни обяди или официални поводи.
Богатият сос, обогатен с бяло вино, горчица и подправки, ги прави неустоими, а печенето в тенджера им придава особена мекота и дълбочина на вкуса. Ето какво ви е необходимо за уникално крехките и сочни Пържоли по ловджийски в гърне :
Пържоли по ловджийски в гърне
Продукти:
- 2 кг свински котлет, нарязан на пържоли
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 100-150 мл бяло вино
- 700 мл бистър бульон
- 1 пълна супена лъжица горчица
- 1 пълна супена лъжица сладък червен пипер на прах
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка суха зеленчукова подправка
- брашно за поръсване
- 2 дафинови листа
- олио за пържене
Приготвяне:
1.
2. В тиган с умерено загрято олио запържете пържолите до златисто кафяво от двете страни. След това ги извадете и ги оставете настрана в отделна чиния.
Снимка: YouTube
3. В същото олио (добавете още малко, ако е необходимо) запържете ситно нарязания лук. Ако сместа започне да се сгъстява заради брашното от пържолите, постепенно добавете малко вода и бъркайте, докато лукът омекне.
4. Добавете червен пипер и разбъркайте. След това добавете бялото вино и го оставете да се изпари за кратко. Добавете горчицата и накрая добавете бистрия бульон. Разбъркайте добре.
5. Подправете соса със сушени зеленчуци, черен пипер и пресовани скилидки чесън. Овкусете по ваш вкус.
Снимка: YouTube
6. Подредете пържолите в глинен съд и ги залейте с приготвения сос. Добавете дафиновите листа.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за около 45 минути.
Снимка: YouTube
След това извадете гърнето, разбъркайте внимателно, за да се разпредели сосът равномерно, и върнете във фурната да се пече още 15 минути.
Снимка: YouTube
8. Сервирайте пържолите топли, с гарнитура по ваш избор, наслаждавайки се на богатите вкусове на този прекрасен специалитет.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!