Пържоли по ловджийски в гърне - и да искате, няма да намерите по-крехко и по-сочно ястие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържоли по ловджийски в гърне - и да искате, няма да намерите по-крехко и по-сочно ястие!
Пържоли по ловджийски в гърне - и да искате, няма да намерите по-крехко и по-сочно ястие!
1491
Източник: За Жената
Пържоли по ловджийски в гърне - и да искате, няма да намерите по-крехко и по-сочно ястие!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за свински пържоли в ароматен сос, приготвени в глинен съд, предлага перфектната комбинация от сочност и вкусове, която ще зарадва всички любители на традиционната кухня.

Приготвени с грижа и любов, тези пържоли са идеални за семейни обяди или официални поводи.

Богатият сос, обогатен с бяло вино, горчица и подправки, ги прави неустоими, а печенето в тенджера им придава особена мекота и дълбочина на вкуса. Ето какво ви е необходимо за уникално крехките и сочни Пържоли по ловджийски в гърне :

Пържоли по ловджийски в гърне

Продукти:

  • 2 кг свински котлет, нарязан на пържоли
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100-150 мл бяло вино
  • 700 мл бистър бульон
  • 1 пълна супена лъжица горчица
  • 1 пълна супена лъжица сладък червен пипер на прах
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка суха зеленчукова подправка
  •  брашно за поръсване
  • 2 дафинови листа
  • олио за пържене

Приготвяне:

1.

Начукайте тънко свинските филе с кухненски чук, след което овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте всяко свинско филе в брашно, като се уверите, че е равномерно покрито от двете страни.

2. В тиган с умерено загрято олио запържете пържолите до златисто кафяво от двете страни. След това ги извадете и ги оставете настрана в отделна чиния.

запържени котлети

Снимка: YouTube

3. В същото олио (добавете още малко, ако е необходимо) запържете ситно нарязания лук. Ако сместа започне да се сгъстява заради брашното от пържолите, постепенно добавете малко вода и бъркайте, докато лукът омекне.

4. Добавете червен пипер и разбъркайте. След това добавете бялото вино и го оставете да се изпари за кратко. Добавете горчицата и накрая добавете бистрия бульон. Разбъркайте добре.

5. Подправете соса със сушени зеленчуци, черен пипер и пресовани скилидки чесън. Овкусете по ваш вкус.

пържоли доматен сос

Снимка: YouTube

6. Подредете пържолите в глинен съд и ги залейте с приготвения сос. Добавете дафиновите листа.

7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за около 45 минути.

пържоли в гърнне

Снимка: YouTube

След това извадете гърнето, разбъркайте внимателно, за да се разпредели сосът равномерно, и върнете във фурната да се пече още 15 минути.

пържоли по ловджийски

Снимка: YouTube

8. Сервирайте пържолите топли, с гарнитура по ваш избор, наслаждавайки се на богатите вкусове на този прекрасен специалитет. 

пържоли в гърне по ловджийски

Снимка: YouTube

ловджийски пържоли

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft