Пържоли по френски с лучен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пържоли по френски с лучен сос
Пържоли по френски с лучен сос
admin
Добавена от: admin
21551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4-6 телешки пържоли без кост
сол
смлян черен пипер
зехтин

СОС:

3 с л краве масло
12 (375 г) глави лук шалот (може и друг сорт лук - примерно арпаджик)
175 мл сухо червено вино
250 мл телешки бульон

Пържолите се почистват и се подсушават с кухненско руло. Натриват се със сол и смлян черен пипер от двете страни. Запържват се в добре загрят и намаслен леко със зехтин тиган за 40-60 секунди от всяка страна до тъмнокафяв цвят (ако тиганът е добре загрят не би трябвало да отнеме повече време). Огънят се намалява и пържолите се до изпържват допълнително от всяка страна още 2-4 минути (това зависи от вкуса Ви - алангле или препечени пържоли). Прехвърлят се в затоплен съд и се похлупват с алуминиево фолио. Докато "почиват" пържолите се приготвя сосът. В същият, но почистен тиган се разтопява половината от маслото. Лукът се нарязва на тънки филии. Запържва се за 5 минути до полуготовност. Сипва се виното и сосът се кипва. Оставя се да кипи, докато не се изпари цялото вино. Прибавя се бульонът и сосът се вари 5-7 минути, докато омекне лукът. Накрая се прибавя останалото краве масло и се разбърква. Пържолите се поднасят поляти със соса. За гарнитура се сервират пържени картофи и салата според сезона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft