Разтапяща небцето и душичката бишкотена торта - не отнема време и усилия, а резултатът е убиец!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Разтапяща небцето и душичката бишкотена торта - не отнема време и усилия, а резултатът е убиец!
Разтапяща небцето и душичката бишкотена торта - не отнема време и усилия, а резултатът е убиец!
admin
Добавена от: admin
286191
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Разтапяща небцето и душичката бишкотена торта - не отнема време и усилия, а резултатът е убиец! Торти
Разтапяща небцето и душичката бишкотена торта - не отнема време и усилия, а резултатът е убиец!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бишкоти
1/2 л прясно мляко
2 яйца
125 гр. масло или маргарин
8 с.л. захар
1 с.л. брашно
2 с.л. грис
1 с.л. нишесте
3 банана (или 500-600 гр. ягоди, малини, даже и плодове от сладко)
2 пак. сметана за разбиване
200 мл портокалов сок

От половин литър мляко отделете една чаша, а останалото сложете да се свари с 125 гр. масло или маргарин. Разбийте 2 жълтъка с 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно, 2 супени лъжици грис и 1 с.л. царевично нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. Отделно разбийте 2 белтъка с 4 супени лъжици захар на твърд сняг и добавете внимателно към горещия сварен крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна.

В подходяща форма или йенски съд подредете тортата така: първо ред бишкоти, напоени в портокалов сок (може да използвате и още прясно мляко, ако ви се стори кисел сокът). Върху бишкотите излейте част от горещия крем и заравнете повърхността. Изсипвайте крема бавно, за да не изплуват бишкотите. Върху крема подредете кръгчета нарязани банани или парченца ягода/малина. Покрийте с нов ред напоени бишкоти и редувайте така, докато свършат продуктите. Завършете тортата с крем. 
Съхранявайте в хладилник в продължение на няколко часа, за да омекнат бишкотите и всичко е добре споено. Най-добре е да се приготви от вечерта за следващия ден.
Украсете готовата торта с разбита сметана и по желание с още плодове, шоколад, ядки и пр.
разтапяща небцето бишкотена торта

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft