Риба по Сечуански

вход през zajenata.bg
Риба по Сечуански
admin
Добавена от: admin
6869
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

риба - 2 филета, дебели, нарязани на хапки
яйца - 1 белтък, разбит
нишесте - 1/2 ч.л. царевично
бял пипер - 1/4 ч.л. смлян
джинджифил - 3 тънки резена от пресен корен
мазнина - 2 с.л. олио
подправки - 10 зрънца Сечуански пипер
люти чушки - около 5 сушени
сос - 2 с.л. Сечуански бобен сос
вода - 2 чаши
целина - 3 стебла, нарязани
зеле - 1 ч.ч. нарязано (Напа зеле)
чесън - 2 с.л. накълцан
кантарион - 2 клончета 

Разбъркайте в купа белтъка, нишестето и белия пипер, парчетата джинжифил, след което прибавете парчетата риба. Отделят се и се оставя да се маринова най-малко 15 минути.

В тиган загрейте 1 с.л. олио и сложете да се запържат до тъмно червено сечуанския пипер и лютите чушки, като внимавате да не прегори. Махнете от огъна и доколкото е възможно претрийте чушките.

След това върнете на котлона, добавете 1 с.л. олио и бобения сос. Бъркайте, докато не се получи червен сос. След това добавете водата и варете, докато не кипне.

Махнете джинджифила от маринованата риба и я прибавете към врящия сос. Варете, докато рибните филенца не побелеят напълно. Така полученият сос със риба разпределете върху нарязаните целина и зеле. Добавете чесъна, а отгоре залейте с няколко лъжици сгорещен зехтин. Украсете с кантарион и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft