Рибена каша

вход през zajenata.bg
Рибена каша
admin
Добавена от: admin
10744
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 глави лук
4-5 с.л. олио
500 г дребна риба (аншоа, цаца, хамсия и пр.)
4-5 с.л. леко препечено и пресято брашно
1 връзка пресен джоджен
мащерка
1 яйце
1 ч.л. доматено пюре
1 кофичка кисело мляко
сол
1 ч.л. смлян черен пипер
магданоз

Лукът се нарязва на полумесеци и под капак се задушава с олиото и 1/2 ч. ч. топла вода - тенджерата трябва да е по-широка, но плитка. Когато лукът остане на мазнина, се прибавят доматеното пюре и 2 ч. ч. топла вода. Сместа ври 4-5 мин. и в нея се пускат посолените за 30 мин. рибки. Ястието ври на слаб котлон, докато рибките започнат да се разваряват. Около 6-7 мин. преди рибата да е напълно сварена, тенджерата се снема от котлона и в ястието се прибавят ситно нарязаният пресен джоджен, мащерката, черният пипер, сол и размитото със студена вода на кашица брашно. Тенджерата се поставя отново на слаб котлон, за да поври ястието 2-3 мин. Ако трябва, се долива топла вода, след това се прибавят при внимателно разбъркване разбитото с малко сол яйце и киселото мляко. Отново се оставя да поври 2-3 мин. Рибената каша се поднася топла, по желание наръсена със ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft