Ризото с телешко и гъби
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            18233
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	150 г телешко месо
	30 г сирене Пармезан 
	4–5 стръка магданоз 
	80 г грах 
	1/2 кубче телешки бульон
	4–5 листа босилек 
	100 мл доматен сос
	1/2 в. ч. бяло вино
	40 г челядинки 
	1 скилидка чесън
	50 мл олио 
	100 г ориз 
	сол и черен пипер на вкус  
	Телешкото месо се реже на фин жулиен и се запържва в олиото със счукания чесън и челядинките. Гаси се с виното, добавят се 2/3 от доматения сос и босилекът и се изважда от тигана.
	В същия тиган се запържва оризът и постепенно се налива разтвореният телешки бульон, като се бърка до готовност. Връща се телешкото месо със соса в ориза и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавят се грахът и останалият доматен сос и се поръсва с магданоза и настъргания „Пармезан”.
	 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








