Ризото с телешко и гъби

вход през zajenata.bg
Ризото с телешко и гъби
admin
Добавена от: admin
17400
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г телешко месо
30 г сирене Пармезан 
4–5 стръка магданоз
80 г грах
1/2 кубче телешки бульон
4–5 листа босилек
100 мл доматен сос
1/2 в. ч. бяло вино
40 г челядинки
1 скилидка чесън
50 мл олио
100 г ориз
сол и черен пипер на вкус  

Телешкото месо се реже на фин жулиен и се запържва в олиото със счукания чесън и челядинките. Гаси се с виното, добавят се 2/3 от доматения сос и босилекът и се изважда от тигана.
В същия тиган се запържва оризът и постепенно се налива разтвореният телешки бульон, като се бърка до готовност. Връща се телешкото месо със соса в ориза и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавят се грахът и останалият доматен сос и се поръсва с магданоза и настъргания „Пармезан”.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft