Родопска баница с ориз

вход през zajenata.bg
Родопска баница с ориз
admin
Добавена от: admin
31103
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ориз 400 гр. (2 чаени чаши)
брашно 0.500 кг (2 и 1/2 чаени чаши)
яйца 8 бр.
настъргано сирене 200 гр. (1 чаена чаша)
краве масло 250 гр. (2 пакетчета)
кисело мляко 200 гр. (1 чаена чаша) 

Оризът се поставя във вряща, леко подсолена вода, сварява се и се оставя да изстине. Разбиват се яйцата и към тях се прибавят настърганото сирене, киселото мляко и оризът. От брашното, щипка сол и вода се приготвя тесто за баница от което се разточват 3 кори. В намазана с масло тава се слага първата кора и се поръсва с мазнина. Върху нея се разстила половината от сместа за плънката. Слага се втората кора, поръсва се с мазнина и се покрива с останалата част от плънката. Поставя се третата кора и се полива обилно с масло.
Баницата, след като се опече от едната страна, се обръща и от другата страна, като в тавата се добавя малко масло. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft