Салата с пъпеш, прошуто и Пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с пъпеш, прошуто и Пармезан
Салата с пъпеш, прошуто и Пармезан
admin
Добавена от: admin
11145
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч.чаши пъпеш Медна роса, нарязан на кубчета с големина 1-2 см. (около 1/2 средноголям пъпеш)
3 ч.чаши пъпеш от сорта Канталупа/мускусен пъпеш (около 1 средно голям пъпеш)
2 ч.л. нарязана на тънко прясна мента
1 ч.л. пресен лимонов сок
1/4 ч.л. фино смлян черен пипер
55 гр. резени прошуто (шунка или бекон), нарязани на тънки ивици
1/2 ч.чаша (55 гр.) прясно сирене Пармезан, нарязано на тънки люспи
едро стрит черен пипер (опционално)
 

Смесете първите 5 съставки, като леко ги объркате. Разпределете пъпешовата смес върху плато за сервиране. Наредете прошутото равномерно върху сместа с пъпеша, поръсете с пармезан. Украсете със стрит черен пипер. От това количество излизат около 8 порции.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft