Салата с пъпеш, прошуто и Пармезан
    
    
     
                
            
                 9 Юли 2012
            
            
            11469
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	3 ч.чаши пъпеш Медна роса, нарязан на кубчета с големина 1-2 см. (около 1/2 средноголям пъпеш)
	3 ч.чаши пъпеш от сорта Канталупа/мускусен пъпеш (около 1 средно голям пъпеш)
	2 ч.л. нарязана на тънко прясна мента
	1 ч.л. пресен лимонов сок
	1/4 ч.л. фино смлян черен пипер
	55 гр. резени прошуто (шунка или бекон), нарязани на тънки ивици
	1/2 ч.чаша (55 гр.) прясно сирене Пармезан, нарязано на тънки люспи
	едро стрит черен пипер (опционално)
	 
Смесете първите 5 съставки, като леко ги объркате. Разпределете пъпешовата смес върху плато за сервиране. Наредете прошутото равномерно върху сместа с пъпеша, поръсете с пармезан. Украсете със стрит черен пипер. От това количество излизат около 8 порции.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








