Свинско с гъби и бирен сос
    
    
     
                
            
                 3 Март 2012
            
            
            111247
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	4 свински котлета, с дебелина около 2 см
	2 с.л. брашно
	1 с.л. масло
	1/2 ч.ч. нарязан пресен лук, само зелената част (може и същото количество кромид лук)
	2 скилидки чесън, накълцани
	225 гр гъби, нарязани
	1/2 ч.л. мащерка
	1 ч.ч. бира
	сол
	черен пипер
	Леко набрашнете котлетите.
	Разтопете маслото на средна температура в тиган с дебело дъно. Запържете пържолите набързо до златисто-кафяво и извадете от тигана.
	В тигана прибавете лука, чесъна, гъбите и мащерката и сотирайте за около минута. Върнете пържоли, прибавете бирата и оставете да заври. Намалете температурата, покрийте с капак и оставете да се задушава за около 8-10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
	Може да сервирате с пюре, ориз или пресни зеленчуци.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








