 
                
            
	1 кг свинско контра филе
	300 г моркови
	300 г пресни печурки
	100 г маслини
	100 г краве масло
	200 мл бяло вино
	4 скилидки чесън
	4 парченца топено сирене
	3 кисели краставички
	1 връзка магданоз
	4 с. л. брашно
	бял пипер и сол на вкус
Месото се нарязва на медальони. Медальоните се поръсват със сол и шарен пипер и се запържват в нагорещен тиган от двете страни. След това се подреждат в йенска тенджера. Гъбите се нарязват на филийки, а морковите – на кръгчета и се задушават с част от маслото. Прибавят се нарязаните на колелца кисели краставички, посолява се и се подправя с бял пипер. Сместа се изсипва върху месото. Брашното се сипва в сух тиган и се нагрява. Топеното сирене се разтопява в 100 мл гореща вода и се прибавя към брашното. Слага се останалото масло и когато сместа се сгъсти, се налива виното. Месото и зеленчуците се заливат с готовия сос, добавят се маслините и тенджерата се затваря с капак или с готварско фолио. Слага се в предварително загрята на 150 градуса фурна, температурата се увеличава на 200 градуса и се пече 40 минути.
Поднесете готовите медалиони върху зеленчуково канапе, покрити с гъбите и соса.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








