Селска манджа с наденица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Селска манджа с наденица
Селска манджа с наденица
admin
Добавена от: admin
35786
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр пикантна пушена наденица
1-2 с.л. микс от сухи подправки
4 домата (може и от консерва)
кафена чашка ориз
3 картофа
1 морков
2 с.л. зехтин
2 с.л. царевично брашно (грис)

Картофите се нарязват на малки парченца около 1 см., а морковът - на ситни кръгчета. Слагат се да се варят заедно в 2 л. вода. Доматите също се нарязват на малки кубчета около 1 см. (най-добре е преди това да ги попарите във вряла вода и да ги обелите). 

Щом водата заври, се прибавя оризът. Бъркайте периодично, за да не загори ястието. Междувременно нарежете наденицата на кръгчета. 

След 10-тина минути към врящите картофи и ориз се добавят доматите и подправките. Щом водата заври повторно, се добавя и наденицата. След още 5 минути се прибавя царевичното брашно и зехтинът. Вари се до сгъстяване и омекване на зеленчуците. Ястието се поднася топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft