650 гр брашно тип 1150
	500 гр захар
	90 гр мед
	70 гр маргарин
	3 бр. яйца
	2 ч.л. сода бикарбонат
	500 мл течна сметана 
	400 гр заквасена сметана
	1 пак. ванилия
	 
	В тенджерка се слагат яйцата, медът, 1 ч.ч. захар и маргаринът. Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти.
	Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона. Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин. От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин). Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта). 
	Отделно се разбива заквасената сметана. Смесват се двата вида сметана и кремът е готов. 
	Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
	Блатовете не се сиропират. Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини и ядки. 
	Тортата се сервира след 8-10 часа.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








