Най- хубавите десерти с локум

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Сиропирана баница с локум
334952

Сиропирана баница с локум

Необходимите продукти за сиропирана баница с локум:

1. 12 листа точени кори
2. 3 яйца
3. ½ чаена чаша брашно
4. 1 ½ чаена чаша захар
5. ½  чаена чаша ситно нарязани орехи
6. 1 чаена лъжица бакпулвер
7. 2 кутии локум
8. 1/2 чаена чаша олио
9. 1 ванилия

Необходимо време за приготвяне:
20 минути подготовка
30 минути печене
 

Рецептата за сиропирана баница с локум в три стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за сиропирана баница с локум е подготовката на плънката за баницата. Нарежете парченцата локум на четири, а орехите на ситно. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги нарежете на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера до получаване на еднородна каша.

2. Идва момента да навиете вашата сиропирана баница с локум. Взимате един лист от точените кори, намазвате го със част от сместа с яйцата и захарта и върху него поставяте втори лист от корите. Сместа с яйцата е гъста и най-лесно можете да намажете кората с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от ситно нарязаните орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.

3. От останалата една чаена чаша захар, ванилията и две чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа.
 


 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft