За соса Бешамел:
	2 с.л. масло
	4 с.л. брашно
	1 ч.ч. прясно мляко
	сол
	черен пипер
	кимион
	1 с.л. лимонов сок
	За крокетите:
	6 яйца
	3 настъргано сирене
	6 с.л. хлебни трохи
	6 с.л. олио
	50 г галета
Време: 30 минути
	Маслото (2 с.л.) се загрява в тиган и в него се пасира брашното (4 с.л.), докато стане златисто. Налива се прясното мляко (1 ч.ч.) и се бърка, докато сосът стане гладък. Подправя се с посочените подправки.
	Яйцата (6 бр) се сваряват до твърдо, след което се обелват и намачкват с вилица. Смесват се с настърганото сирене (3 настъргано), хлебните трохи (6 с.л.), лимоновия сок (1 с.л.) и приготвения сос бешамел. От получената смес се оформят крокети. (За да станат гладки, ръцете трябва да се мокрят в студена вода.) Крокетите се овалват в галета (50 г) и се пържат в горещото олио (6 с.л.) от всички страни.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








