Скумрия на скара с пикантна марината

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Скумрия на скара с пикантна марината
Скумрия на скара с пикантна марината
admin
Добавена от: admin
35607
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 скумрии
4 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. сусам
1 с.л. олио
1 ч.л. мед
щипка джинджифил
смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. настъргана лимонова кора

Почистете скумрията, като отстраните хрилете и почистете добре (вкл. и тъмната линия до гръбнака). В купа смесете соевия сос, сусама, олиото и меда и разбъркайте. Добавете джинджифила, черния пипер и лимоновата кора. С остър нож направете нарези по рибата и намажете рибата със соса. В нарезите поставете лимонова кора.
Сложете скарата в тавата за печене и налейте около 200 мл вода и я сложете да се загрее във фурната. След това подредете скумриите върху скарата. Пекат се около 8-10 мин от всяка страна, като от време на време се маже от маринатата. Рибата е готова, когато кожата се запече добре и стане лъскава. Изпечената скумрия се поднася с резени лимон и гарнитура по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft