Сладки вишневи банички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладки вишневи банички
Сладки вишневи банички
admin
Добавена от: admin
3071
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бутертесто
1/2 кг вишни (вишнап)
1 пак. канела
200 г захар
100 г галета или пшеничен грис
100 г лешници, смлени на ситно (или други ядки)
пудра захар

Вишните се измиват добре, отстраняват се дръжките и костилките (с помощта на безопасна игла). Бутер тестото се оставя да се отпусне на стайна температура. Разтегля се целият лист, нарязва се на квадрати с размери 20*20 см. В средата на всеки квадрат се подреждат два реда от вишните, поръсват се със захар, смлени лешници и канела. Събират се краищата на квадратите и се защипват така, че плънката да не излезе. А може и да се прегънат на две и с вилица да се запечатат добре краищата на всяка баничка, така че да се образува красиво ръбче. По желание може да намажете баничките с разбито яйце (или жълтък), преди да ги пъхнете във фурната. Говите банички се слагат да се пекат в умерено загрята фурна- 180 градуса. Пекат се до зарозовяване. Още топли се поръсват обилно с пудра захар. Консумират се добре изстинали.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft