Лесни рецепти за сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с белтъчена глазура
431841

Сладкиш с белтъчена глазура

150 г масло
2 ч.ч. (400 г) пудра захар
4 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
1 пакетче бакпулвер
масло за намазване
мармалад
ром
3 праха ванилия
150 г орехови ядки

Маслото се разбива добре с половината от захарта. Прибавят се един по един жълтъците и киселото мляко. Добавя се брашното, в което предварително е сложен бакпулвера. Така полученото тесто се слага в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна. След като се опече се изважда от фурната и веднага се намазва с равен пласт мармалад и се поръсва с ванилиите и няколко капки ром. Отделно се разбиват четирите белтъка с останалата пудра захар и смлените орехови ядки. Тази смес се намазва върху топлия сладкиш и отново се слага във фурната, докато глазурата порозовее.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft