23 Май 2012
431841
Шоколадов сладкиш с канела
Еклери
Сладкиш с череши
Лесен сладкиш с орехи
Сладкиш с белтъчена глазура
Шоколадов сладкиш с ядки
Какаови топчета от бисквити
Негърче-лесна рецепта
Негърче
Сладкиш с белтъчена глазура
150 г масло
2 ч.ч. (400 г) пудра захар
4 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
1 пакетче бакпулвер
масло за намазване
мармалад
ром
3 праха ванилия
150 г орехови ядки
Маслото се разбива добре с половината от захарта. Прибавят се един по един жълтъците и киселото мляко. Добавя се брашното, в което предварително е сложен бакпулвера. Така полученото тесто се слага в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна. След като се опече се изважда от фурната и веднага се намазва с равен пласт мармалад и се поръсва с ванилиите и няколко капки ром. Отделно се разбиват четирите белтъка с останалата пудра захар и смлените орехови ядки. Тази смес се намазва върху топлия сладкиш и отново се слага във фурната, докато глазурата порозовее.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари