Лесни рецепти за сладкиши

вход през zajenata.bg
431936

Лесен сладкиш с орехи

500 г брашно
100 мл прясно мляко
30 г прясна мая или 9 г суха
100 г масло
50 г захар
щипка сол
2 ванилии
портокалова кора
50 г масло
100 г кафява или бяла захар
50 г ситно смлени орехи

Смесваме брашното с маята ако е суха (ако е прясна я разтваряме в малко топло мляко и захар), добавяме захарта, есенцията, 100 мл вода, млякото, солта и ванилията и омесваме. Накрая добавяме мекото масло и омесваме добре. Слагаме на топло за 1-2 часа да бухне добре и разточваме на тънка кора около 6-8 мм. Слагаме тестото в голяма правоъгълна тава (най-добре тази, която върви с фурната). Оставяме на топло да бухне за 1 час и правим дупки с пръст. Във всяка дупка слагаме по малко масло. Наръсваме обилно със захар и ядки и печем на 230 С за около 10 минути. Ако е необходимо допичаме още 5-10 минути. След като изстине режем на ленти и сервираме.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft