Снежна торта с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Снежна торта с ягоди
Снежна торта с ягоди
admin
Добавена от: admin
13195
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 белтъка

200 гр. захар

морска сол

 

800 гр. ягоди

30 гр. пудра захар

1 пръчка ванилия, разрязана по дължина на половина с премахнати семки или екстракт от ванилия

500 гр маскарпоне

80 мл кисело мляко

100 гр. лешници

1 връзка свежа мента

Загрейте фурната на 150 градуса и на тава за печене с размери 40 см х 25 см поставете намазнена хартия за печене. 

Сложете белтъците в чист дълбок съд и разбийте с миксер, докато получите гъст сняг. Бавно започнете да добавяте захарта и малко сол, като при това непрекъснато разбивате. След като поставите всички съставки за тестото в купата, разбийте още 7 - 8 минути, докато получите бяла и лъскава смес. 

С лъжица поставете белтъчното тесто в тавата за печене, разстеляйки я под формата на правоъгълен лист. Поставете я в предварително загрятата фурна и печете около 1 час, докато целувчения блат стане хрупкав отвън, а отвътре - малко лепкав и мек. След един час извадете от фурната и извадете на страна да се охлади.

Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбийте на гладка смес, а след това добавете киселото мляко и ванилията.


Върху охладения целувчен блат наръсете половината от лешниците, след това с лъжица -  половина от сместа с маскарпоне, а след това и половината от ягодите. Повторете това още веднъж, докато всички съставки са подредени по този начин върху блата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft