 
                
            5 чаши захар
3 чаши олио
1 чаша прясно мляко
2 чаши брашно
2 чаши сухо мляко
2 чаши кокос
3 чаши счукани орехи
Ето една чудесна рецепта, която се приготвя много бързо, а вкусът на тези снежни кубчета е просто неустоим! Но внимавайте, рецептата е доста калорична. 
1. Първо в купа на умерен огън сложете захарта, млякото и маслото, и разбърквайте, докато се смесят напълно. Бъркайте сместа постепенно, докато започне да ври. След като заври, оставете да къкри 3 минути. 
2. В купа разбъркайте до хомогенност предварително смлените ядки, брашното, сухото мляко и кокоса. Добавете сместа във врялата течност и разбърквайте непрекъснато, докато получите гъста каша. 
3. В правоъгълна тава поставете прозрачно фолио и го поръсете с малко кокос, след което изсипете вътре врялата смес, а над нея отново поставете фолио и с ръка разпределете сместа равномерно навсякъде - височината на кубчетата трябва да бъде 1 см. След това премахнете фолиото от горната повърхност и отново поръсете с кокос. 
4. Оставете сладкиша да се охлади 3-4 минути и внимателно го нарежете на кубчета със стена 2,5 см. Оставете пастичките да се охладят, преди да ги поднесете. Украсете по желание.

Забележки: 
1. Щом започне да ври, в сместа от мляко, масло и захар ще започне да се появява нещо като пяна (мехурчета), но бъркайте постепенно около 3 минути, докато изчезне. 
2. Добавете сместа с брашно, сухо мляко, смлени ядки и кокос към течната смес, докато е още на огъня, и бъркайте, докато получите каша. 
3. Нарежете сладкиша на кубчета, докато е леко топъл, защото ако е горещ, ще залепне по ножа, а ако е студен, ще е прекалено твърд. 
4. Мерителната чаша е от 100 мл.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








