Солена палачинкова торта с рукола и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Солена палачинкова торта с рукола и домати
Солена палачинкова торта с рукола и домати
admin
Добавена от: admin
11026
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 гр. брашно
250 мл. прясно мляко (1,5 % масленост)
5 с.л. газирана вода
3 яйца
сол
125 гр. рукола
600 гр. домати
1 парче сирене Пармезан (50 гр.)
250 гр. рикота (извара)
6 с.л. рапично олио
черен пипер

Разбъркайте брашното с 200 мл. прясно мляко, газираната вода, яйцата и 1 с.л. сол на гладко течно тесто. Оставете го да почива 15 минути. Междувременно измийте руколата, подсушете я, почистете от дръжките и нарежете на тънки ивици. Измийте доматите, с остър нож издълбайте частта с дръжката и нарежете доматите на шайби. Настържете пармезана в купа. Добавете рикотата и останалото мляко и объркайте добре.
Загрейте 1 с.л. олио в широк тиган. Сложете малко от палачинковата смес (приготвена преди това) и разпределете равномерно. Върху течното тесто разпределете шепа от нарязаната рукола (около 1/6 от листата). Изпържете палачинката по 1 минута от всяка страна. Изпържете по същия начин още 5 палачинки. Върху огнеупорна чиния подредете готовите палачинки, като помежду им подреждате шайби домати и мажете от сместа с рикотата. Добавете сол и пипер на вкус към всеки пласт. Последния слой домати намажете с повечко от сместа със сирената и изпечете готовите палачинки на 175 °C за около 20–25 минути. След това пуснете грил-функцията и запечете само отгоре на 250 °C за 2–3 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft