 
                
            за 12 порции
	За палачинките:
	1/2 л. прясно мляко
	250 г брашно
	3 яйца
	1 щип. сол
	25 г масло
	За крема:
	200 мл. прясно мляко
	150 г пудра захар
	100 г сухо мляко
	100 г масло
	4 с.л. какао
	1 опак. ванилия
	За глазура и декорация:
	200 г шоколадова глазура
	4 банана
	ядки по желание
Време: 80 минути
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 г) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура.
Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки.
Приготвя се кремът. За целта прясното мляко (200 мл.) се изсипва в малка тенджерка и заедно с пудрата захар (150 г) и ванилията (1 опак.) се загрява на котлона. Прибавят се сухото мляко (100 г), маслото (100 г) и какаото (4 с.л.), и сместа се бърка до разтварянето на продуктите и сгъстяването на крема.
Палачинките се подреждат една върху друга в подходяща чиния, като между тях се намазва от шоколадовия крем и се подреждат тънки колелца банан (4 бр). Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като тортата завършва с палачинка.
Шоколадовата глазура (готов продукт) (200 г) се разтваря на водна баня според указанията на опаковката. С нея внимателно се полива палачинковата торта и се оставя в хладилника да престои най-малко половин час, докато глазурата стегне. Накрая се декорира с ядки по желание.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








