Солени рулца Стромболи

вход през zajenata.bg
Солени рулца Стромболи
admin
Добавена от: admin
14762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
200 гр. варени картофи
150 мл. хладко прясно мляко
70 мл. олио
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол + малко захар
1 яйце
600-650 гр. брашно
Плънка:
200 гр. бекон на лентички
200 гр. кашкавал - нарязан на лентички
150 гр. крема сирене
100 гр. мариновани гъби
100 гр. шайби салам
200 гр. извара
4 големи червени чушки (печени)
1 скилидка чесън
няколко стръка магданоз
малко риган
Покритие:
3-4 супени лъжици кетчуп
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица майонеза
Допълнително:
1 яйце за намазване
малко сусам (кимион, риган, мак, семена)

Стромболи е традиционна италиански рецепта. Става въпрос за руло с плънка, често с готово тесто за пица тесто и с плънка от различни видове италиански деликатеси и сирене. 

От съставките за тестото се омесва меко, малко лепкаво тесто, покрива се с фолио и кърпа и се оставя на топло да втасва. 

Количеството брашно е променливо, в зависимост от качеството му и от течността на останалите продукти. Все пак не трябва да има прекалено много брашно, за да не стане твърдо тестото. 

Плънка с чушки - печените чушки се почистват от семето, нарязват се ситно, добавя се счуканата скилидка чесън, ситно нарязаният магданоз и изварата, и се разбърква хубаво, за да се обедини сместа. Добавя се сол, ако е необходимо. 

Останалите съставки трябва да бъдат предварително подготвени, нарязани на ивици и готови за подреждане. 

Тестото се изважда върху набрашнения плот и се разделя на толкова части, колкото рула желаете да направите. В случая тестото е разделено на 5 части (от всяка се оформя руло с различна плънка). 

Всяка част се разточва на правоъгълник, отгоре се подреждат продукти по желание, краищата на тестото се намазват с разбито яйце и се навива на руло. Рулата се поставят в намазнена тава, отгоре се покриват с разбито яйце и се наръсват със сусам (или други семена/ядки по желание) и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20-25 мин. Оставят се да изстинат малко, преди да се нарежат и поднесат.

Ето използваните в рецептата комбинации за плънката: 
1. Тестото се маже с крема сирене, а отгоре се нареждат първо ленти бекон, ленти кашкавал и отгоре - ситно нарязани гъби. 
2. Тестото се маже със смес от майонеза и горчица и върху тях се нареждат ленти бекон, кашкавал и салам. 
3. Пица руло - кетчуп, риган, бекон, кашкавал и салам, ситно нарязан. 
4. Тестото се маже с горчица и се поставя част от плънката с чушки и извара, отгоре - ленти нарязан ситно кашкавал. 
5. Тестото се маже с крема сирене и останалия пълнеж от чушки и извара. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft