Соленки със сирене
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            25137
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Пресятото брашно с маслото се превръща на трохи.
	Слага се стритото сирене на дребно.
	Ръси се солта и с кисело мляко се замесва тесто, от което се точи кора.
	Кората се сгъва на четири и се оставя да нощува.
	На сутринта се точи кора, дебела 1 см.
	Режат се кръгове - големина по желание.
	Отгоре се мажат с яйце и се ръсят с ким или с маково семе.
	Нареждат се в тава, намазана с масло.
	Пекат се в силна фурна.
	Същите соленки може да се направят и по друг начин.
	Режат се два или три различни по големина кръга.
	Върху големия кръг се лепи с белтък по-малкият и отгоре най-малкият.
	Маже се с жълтък, ръси се ким или маково семе и се пекат.
	Поднасят се топли. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








