Сочна орехова баклава БЕЗ кори! Без миксер, без кухненска везна, а става уникален сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочна орехова баклава БЕЗ кори! Без миксер, без кухненска везна, а става уникален сладкиш:
Сочна орехова баклава БЕЗ кори! Без миксер, без кухненска везна, а става уникален сладкиш:
1223
Източник: За Жената
Сочна орехова баклава БЕЗ кори! Без миксер, без кухненска везна, а става уникален сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сочен орехов сладкиш , чието приготвяне ще ви отнеме горе-долу 5 минути, ако сте приготвили предварително продуктите. Тази бърза и лесна рецепта за сочен кекс с орехи е идеална за всеки повод.

С мерките, дадени в чаши, без нужда от кантар или миксер, можете да приготвите уникален десерт само за няколко минути, а резултатът е мек, ароматен сладкиш, който ще зарадва всички.

Перфектният баланс между ядки, ванилия и сладък сироп прави резултата просто неустоим.

Ето какво ви е необходимо за нашата Сочна орехова баклава без кори :

Сочна орехова баклава без кори

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

За блата:

  • 5 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша прясно мляко
  • 2 чаши смлени орехи
  • 1 чаша брашно (или 1,5 чаши, ако яйцата са по-големи)
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 пакетче ванилова захар
  • ½ чаша смлени орехи (за поръсване)

За сиропа:

  • 2 чаши захар
  • 1,5 чаши вода

Приготвяне:

Първо пригответе сиропа: В тенджера на среден огън смесете захарта и водата. Разбъркайте, докато захарта се разтвори, след което оставете да поври 5-7 минути и оставете да се охлади до стайна температура.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта с телена бъркалка, докато сместа стане на пяна. Добавете олиото и млякото, след което продължете да разбивате, докато съставките се смесят.

Постепенно добавете смлените ядки, брашното, бакпулвера и ваниловата захар към сместа. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес без бучки.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене със среден размер. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 35 минути или докато сладкишът стане златистокафяв.

орехов блат

Снимка: YouTube

Проверете с клечка за зъби дали е изпечен - ако излезе суха, значи е готов.

След като блатът е изпечен, оставете го да се охлади за 3-5 минути, след което го залейте равномерно с охладения сироп.

сиропиран блат

Снимка: YouTube

С тънка дървена клечка го надупчете на няколко места, за да му помогнете да поеме сиропа. Поръсете повърхността с ½ чаша счукани орехи. Нарежете го на кубчета или ромбове.

орехи върху сладкиш

Снимка: YouTube

нарязан сладкиш

Снимка: YouTube

Оставете сладкиша да престои поне 1 час, за да поеме сиропа, но ако сте нетърпеливи, можете да го ядете, докато е още топъл.

сочна баклава без кори

Снимка: YouTube

Насладете се на този вкусен и сочен орехов сладкиш, който е лесен за приготвяне и неустоим на вкус!

парче орехова баклава

Снимка: YouTube

парче баклава без кори

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft