Сочно ледено реване за летните жеги

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочно ледено реване за летните жеги
Сочно ледено реване за летните жеги
admin
Добавена от: admin
61085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 яйца
10 супени лъжици захар
6 супени лъжици грис
4 супени лъжици брашно тип 400
За заливката:
1800 мл прясно мляко
10 супени лъжици захар
1 ванилия

Добре охладено реването е отличен освежаващ десерт за летните жеги. 
Яйцата трябва да не са извадени директно от хладилника, оставете ги малко на стайна температура. 
Разделете жълтъците от белтъците. С миксер разбийте белтъците на сняг, добавяйки постепенно захарта. Добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се слеят белтъците и жълтъците. Изключете миксера. 
Добавете в сместа смесените предварително грис и брашно. С шпатула внимателно разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Изсипете я в тавичка с диаметър 30 см и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете сладкиша да се пече на тази температура около 10 минути, след това намалете на 175 градуса. Печете до готовност, т.е. още 15-20 мин. в зависимост от фурната, но проверете готовността със суха клечица. 
Докато се пече реването, загрейте млякото със захарта и ваниловата захар докато кипне, след което с топлото мляко залейте готово и още горещо реване.  
Оставете го да изстине, поставете в хладилник и изчакайте да попие добре сиропа и да се охлади добре. 
ВАЖНО:
Грисът трябва да е по-фин - тогава реването е по-хубаво. 
Може да направите и половин доза, като използвате по-малка тавичка. Посоченото количество е за голям сладкиш.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft