Сочно пилешко с домати и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Сочно пилешко с домати и моцарела
Сочно пилешко с домати и моцарела
admin
Добавена от: admin
43319
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 пилешки гърди
1 яйце
75 г галета
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
400 г доматено пюре
1 ч.л. захар
1 с.л. риган
125 г моцарела
75 пармезан
черен пипер
сол

Време: 50 минути

Пилешките гърди (2 бр) се разполовяват, така че да се образуват 4 пържоли. Подправят се с черен пипер и сол, увиват се в прозрачно филио и се начукват. Потапят се в разбитото яйце (1 бр), овалват се в галетата (75 г) и се оставят в хладилника за десетина минути. През това време се приготвя доматеният сос. За целта счуканият чесън (2 скилидки) се запържва в дълбок тиган заедно със зехтина (1 с.л.), докато омекне. Слeд това се добавят доматеното пюре (400 г), захарта (1 ч.л.) и сушеният риган (1 с.л.). Сосът се разбърква и се оставя за 5-10 минути да къкри на тих огън. Фурната се загрява до 240 градуса на грил и пилешките филета се пекат по 5 минути от всяка страна. Изваждат се. В огнеупорна тава се изсипва доматеният сос и върху него се подреждат филетата. Върху тях се подреждат настърганите пармезан (75) и моцарела (125 г), и ястието се връща в добре загрятата фурна, за да се изпече до разтапяне на сирената. Сервира се горещо и по желание се декорира с листенца пресен босилек.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft