Спаначено руло с бял пълнеж
    
    
     
                
            
                29 Август 2012
            
            
            42430
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Спанакът се нарязва на едро и се задушава на пара до омекване. Отцежда се и се оставя да се охлади. Жълтъците се разбиват леко със сол и черен пипер на вкус. Белтъците се разбиват на гъста пяна, след което се добавят към спанака. Разбъркват се добре и получената смес, към която се добавят и овкусените жълтъци, се изсипва в тавичка, застлана с фолио за печене, върху което е настърган пармезанът. В умерена фурна спаначният блат се пече до златист цвят – 10-12 минути. Охлажда се леко след изваждането от фурната и се обръща върху кърпа или фолио. Намазва се с изварата и се оформя на руло.
По желание отгоре може да се поръси с още настърган парземан преди сервиране.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








