Стара градска мусака с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Стара градска мусака с патладжани
Стара градска мусака с патладжани
admin
Добавена от: admin
14162
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг лук
2-3 патладжана
3-4 полусварени картофа
на вкус - настъргано сирене или кашкавал
подправки: сол, черен пипер, мащерка или смес от любимите подправки

Дори и да не сте от постещите, тази рецепта със сигурност ще погъделичка приятно небцето ви.

Лесна и бърза е, и идва от готварските книги на нашите майки и баби.

Нарежете на ситно лука и го запържете хубаво. Част от лука, колкото да покрие дъното на тавата, в която ще печете, сложете настрана, а останалата част доcпржете до зачервяване. 
Поставете част от лука в тавата и го разпределете по дъното. 
Над него сложете кръгчета нарязан патладжан и подправете на вкус. 
Отново покрийте патладжана с пържен лук, а над него подредете кръгове от полусварените картофи (може и да ги настържете). 
Покрийте и тях с пържен лук.
Отгоре настържете кашкавал или сирене.
Редувайте продуктите така, докато продуктите свършат. Завършете с пържения лук, заделен предварително настрана. 

Поставете мусаката във фурната на 200 градуса за 30-40 минути. Щом я извадите от фурната, поръсете с още малко кашкавал и поднесете топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft